Om du är en rationell människa så bryr du dig om din vardagliga hälsa. Din kropp är den enda stället du kommer bo i under hela ditt liv. Om du inte har hälsan så kommer du inte ha mycket annat att njuta av. Hälsa, vare sig de är fysisk eller psykisk så börjar det med kroppens välbefinnande. Att bli av med obehövlig fett från kroppen är en bra början att förbättra hälsan. Både för nu:et och framtiden. Du kan minska riskerna för framtida sjukdomar av olika sort. Dessa följande fettförbränningsmetoder och tips hoppas jag att du kan nyttja dig utav i din vardag. Ha en titt!

Bra diet

Mat, mat, mat! Utan tvekan, det viktigaste när det gäller hälsan och kroppen. Om du vill bli av med oönskad fett, kan du inte glömma bort att äta rätt. Var vaksam när det gäller intaget av bra och dålig mat. grönsakerExempel på bra mat i denna sammanhang är mat med mindre fett, fullkorn, frukt, grönsaker och annan föda som förser dig med nödvändiga vitaminer och som stimulerar fettförbränning. Något enkelt som man inte alltid tänker på är t.ex. bra- och dåliga kolhydrater. Exempel på dåliga kolhydrater i denna sammanhang är det som finns i bland annat vanlig pasta, potatis, vitt bröd. Det du kan göra är att byta ut de mot bland annat fullkornspasta, fullkornsbröd och även brunt ris vilket är betydligt bättre.

Periodisk fasta

Periodisk fasta, eller intermittent fasting på engelska, är en livsstil trend som har växt otroligt de senaste åren. I en nötskal handlar periodisk fasta om att begränsa tiden då du äter för att sätta igång vissa fördelaktiga processer i kroppen som kan bl.a. leda till ökad fettförbränning. Det finns olika varianter av hur man integrerar periodisk fasta i sin vardag. Alltifrån att fasta i X antal timmar under dagen till att hoppa över hela dagar.

Det finns för- och nackdelar med dessa tillvägagångssätten. Du får själv avgöra vad som passar din kropp bäst!

Exempel på det första är t.ex. att du hoppar över frukosten och käkar lunch som din första måltid varje dag. Då fastar du i cirka 16 timmar med tanke på när du åt dagen innan. Detta kan betecknas som en 16:8 variant av periodisk fasta där du har en ”ät” period av 8 timmar och fasta period av ”16”. Detta är tillräckligt för att få kroppen att börja bränna fett istället för kolhydrat för energi! Exempel på andra alternativet är att äta som vanligt (d.v.s frukost, lunch och middag) men hoppa över en heldag i veckan då du äter inget utan bara dricker vatten eller andra kalorifria dryck som te. Det finns för- och nackdelar med båda tillvägagångssätten. Du får själv avgöra vad som passar din kropp bäst!

Konditionsträning

Joggning, simning, cykling, fotboll eller varför inte tennis eller basket? Kardiovaskulär- eller konditionsträning är helt enkelt träningsformer där du utsätter kroppen för rörelser och omständigheter som gör så att pulsen börja bulta hårt och snabbt. Detta är ovärderligt när det handlar om att bränna bort fett snabbt och effektivt. Andra fördelar kopplade till konditionsträning som du bör vara medveten om:


  • Starkare hjärta och lungor
  • Minskar stress
  • Stärker benen
  • Du sover bättre
  • Mer energi under dagen
  • Bygger disciplin och mental styrka
  • Minskar risken för vissa sjukdomar (cancer och hjärt relaterade)

Mag- och styrketräning

När du tränar kroppen så ställer du in den som på ett program på datorn. Denna biologiska program som sätts igång när du börjar är träna är ett fettförbrännings program. Kroppen blir benägen att bränna fett och bygga muskler när man tränar. Det kan vara styrketräning eller det hemsidan handlar mest om, nämligen magträning. Se till att träna några gånger i veckan. Om du eftertraktar fina magrutor så bör du träna magen åtminstone 2-3 gånger i veckan. Försök också att variera övningarna så mycket som möjligt. T.ex. alternera mellan övre mage, nedre mage och magsidorna under veckans gång.

Yoga och stretching

Om du inte är mycket av en löpare eller styrketränare så finns det som tur andra alternativ till dig. Ett exempel är att träna yoga, som kan vara rätt så effektivt när det handlar om bränna fett. Ta en titt på vår tidigare artikel som handlade om att träna yoga för viktminskning. yoga Bonus tips: Bikram yoga är nog bästa formen av yoga för att bränna fett. Bikram yoga som då tar plats i ett rum som har temperaturen 35-42 °C. På tal om varma rum…

Bastu

Vi som bor i norden borde inte ha allt för svårt att hitta en skön, varm och lämpligt nog, en bastu som bränner fett. 30 minuter i bastun resulterar i en hel del svettande, nästan lika mycket som om du ta joggningsrunda på 10 långa kilometer. Även om du inte anstränger kroppen lika mycket som du gör med motion, så hör bastun fortfarande in i sammanhanget. Goda vanor är det bästa man skaffa sig för att bränna fett. Goda matvanor, goda träningsvanor, goda vanor i allmänhet som har med kroppen att göra är alltid bra att få plats i veckoschemat.

Sammanfattning

Det finns många sätt att bränna fett, vissa är mer effektiva än andra. Metoderna som nämns i denna artikel kan kombineras för att passa dig och din livsstil. En bra kombination är att träna konditionsträning på tom mage på morgonen och sedan hoppa över frukosten (periodisk fasta) för att bryta fastan käka lunch. Givetvis kommer det vara svårt i början men till slut kan det till och med bli skönt och otroligt effektivt! I och med det bör du experimentera med dessa ovannämnda fettförbrännings metoder för att verkligen få de resultaten du vill ha.

Pin It on Pinterest