Kost, diet, matvanor. Alla betyder ungefär desamma, nämligen vad vi förtär för att överleva och leva som biologiska varelser. Vissa föda leder till att vi bär på oss överflödig fett vilket i sin tur kan leda till försämrad livskvalité m.m.

Ibland är det viktigt att ta en extra titt på vad man gör, ens vanor och livsstil. Säkerligen äter och dricker du några eller många utav de varorna listade nedan, men skillnaden nu är att göra det metodiskt och smartare. Medvetenhet är nyckeln!

Kyckling och kalkon

Dessa två väldigt effektivt för fettförbränningen då de innehåller proteiner som har en bidragande effekt på ämnesomsättningen. Det har gjorts en dansk studie som visar att män som åt en viss mängd kyckling varje dag brände mer kalorier än de som inte gjorde det.

Grönt te

Denna te har enligt vissa studier visat att hjälpa till i fettförbränning. En studie som publicerades i en amerikansk diet tidskrift i 1999 visade att män som drack grön te brände betydligt mer kalorier jämfört med de som inte drack.

Ägg

Ägg är väldigt bra för muskelbyggandet och de innehåller de bra fettsorterna och är helt enkelt felfria. Du kan steka de, koka de, göra pannkakor med de, möjligheterna är helt enkelt oändliga för ägg ätandet! Ännu en bra aspekt med ägg är att de mättar utan att innehålla alltför mycket kalorier, detta leder till att du äter mindre i längden och förhoppningsvis går ner i vikt!


Vatten

Vatten är också en avsevärd tillgång för dig som bantar. Förutom att rengöra kroppen så kan vatten även ha en mättande verkan. Människor brukar ofta misstaga hunger med törst. Idag så går majoriteten av människor runt uttorkade, och det är ju lite orimligt och dumt kan man tänka sig, då man har tillgång till oändligt mycket vatten här i Sverige. Sanningen är att vatten är nödvändigt för kroppen och ännu nödvändigare för dig som vill gå ner i vikt, vare sig det är för att platta till magen eller för att framhäva magrutorna så rekommenderar jag att du börjar dricka vatten oftare!

Jalapenos

Dessa starka chilipeppar kan vara bra, då jalapenos innehåller olika ämnen som sätter igång ämnesomsättning genom att höja hjärtpulsen samt kan minska aptiten. Försök dock att inte äta för mycket jalapenos då kroppen kan bygga en viss tolerans gentemot kalorierna med tiden.

Tro det eller inte men dessa små detaljer kan ha en effekt långsiktigt. Allt handlar helt enkelt om vanor och livsstil!

Soppor

Soppor kan vara ett utmärkt val för den som vill gå ner i vikt samt äta/dricka något hälsosamt och snällt mot magen. Med det sagt försök att koll på kalorierna genom att undvika att lägga till för mycket ingredienser som innehåller fett.

Prova gärna en linssoppa de är nyttiga och super goda.

Mjölk

Mjölk kan vara något att överväga då mjölk innehåller mycket kalcium, kalcium har förmågan att sätta igång ämnesomsättningen. Det har gjorts studier som påpekar på att dietister som innefattade kalcium i sin dagliga kost tappade mer fett än de som inte gjorde det.

Det bör dock påpekas att mjölk innehåller rätt så mycket kalorier och är enkelt och gott att sluka upp, vilket kan leda till viktökning. GOMAD (gallon of milk a day) dieten är exempel på detta.

Sallader och grönsaker

Att integrera sallader i sin kost är nog det klokaste man kan göra om man är seriös med att gå ner i vikt. Sallader är väldigt populära hos dietister, inte bara för variationen av grönsaker utan också för nyttigheten, grönska är som du säkert vet väldigt nyttigt och innehåller talrika vitaminer och näringsämnen.

Ännu en bra aspekt med sallader är att de fyller upp magen rätt så bra utan alltför stora mängder kalorier.

Sammanfattning

Det är viktigt att lära känna sin kropp, inte minst när det handlar om att äta rätt och gå ner i vikt. För många människor lever dag till dag utan att ha någon extra tanke på vad deras vanor har för konsekvenser. Givetvis ska man njuta av tillvaron och mat är en tämligen stor källa för njutning, men man måste också värna sin hälsa för att kunna låta livet blomstra i många olika riktningar.

Du kan också ta en titt på hur du kan ersätta tvångsmässigt godisätande med hälsosamma, goda och enkla snacks.

Pin It on Pinterest