Kyckling och kalkon är väldigt effektivt för fettförbränningen då de innehåller proteiner som har en bidragande effekt på ämnesomsättningen. Det har gjorts en dansk studie som visar att män som åt en viss mängd kyckling varje dag brände mer kalorier än de som inte gjorde det.

Grönte har enligt vissa studier visat att hjälpa till i fettförbränning. En studie som publicerades i en amerikansk diet tidskrift i 1999 visade att män som drack grön te brände betydligt mer kalorier jämfört med de som inte drack.Ägg är väldigt bra för muskelbyggandet och de innehåller de bra fettsorterna och är helt enkelt felfria. Du kan steka de, koka de, göra pannkakor med de, möjligheterna är helt enkelt oändliga för äggätandet.

Vatten är också en avsevärd tillgång för dig som bantar. Förutom att rengöra kroppen så kan vatten även ha en mättande verkan. Människor brukar ofta misstaga hunger med törst. Idag så går majoriteten av människor runt uttorkade, och det är ju lite orimligt och dumt kan man tänka sig, då man har tillgång till oändligt mycket vatten här i Sverige. Sanningen är att vatten är nödvändigt för kroppen och ännu nödvändigare för dig som vill gå ner i vikt, vare sig det är för att platta till magen eller för att framhäva magrutorna så rekommenderar jag att du börjar dricka vatten oftare!

Jalapenos, och andra kryddstarka mat kan vara bra, då jalapenos innehåller olika ämnen som sätter igång ämnesomsättning genom att höja hjärtpulsen. (Små saker kan ha en betydelse långsiktigt)

Mjölk kan vara något att överväga då mjölk innehåller mycket kalcium, kalcium har förmågan att sätta igång ämnesomsättningen. Det har gjorts studier som påpekar på att dietister som innefattade kalcium i sin dagliga kost tappade mer fett än de som inte gjorde det.

Sallader i sin kost är nog det klokaste man kan göra om man är seriös med att gå ner i vikt. Sallader är väldigt populära hos dietister, inte bara för variationen av grönsaker utan också för nyttigheten, grönska är som du säkert vet väldigt nyttigt och innehåller talrika vitaminer och näringsämnen.

Ta också en titt på hur du kan ersätta för mycket godisätande med hälsosamma, goda och enkla snacks.

%

Klokhetsmätare

Pin It on Pinterest