Här nedan finner du goda tips för dig som vill påbörja ett krig mot det som inte gynnar din tillvaro! Om det nu är negativ energi eller kanske oönskad magfett, så spelar det ingen roll! P. S. jag förespråkar inte att man ska adoptera ”modell” looken, de ser snarare ohälsosamma ut, snarare att du själv känner intuitivt vilken vikt passar dig!

 

Snälla kolhydrater och inte så snälla kolhydrater

Var vaksam när det gäller intaget av dåliga kolhydrater, som finns i bland annat vanlig pasta, potatis, vitt bröd. Försök istället att äta bland annat fullkornspasta, fullkornsbröd och även brunt ris. Det gäller att prova dig fram tills du hittar de nyttiga som du kan även njuta av. Var modig och experimentera nästa gång du går till en livsmedelsbutik.

Sluta lata och res på dig!

Se till att träna magen åtminstone 2-4 gånger i veckan. Försök att variera övningarna så mycket som möjligt. T.ex. övre mage, nedre mage och magsidorna. Det är viktigt att du hittar motivationen i dig själv.

Ha solklara mål på vad du vill ha från träningen. Visualisera det i hjärnan och knega fram med kroppen! Det är nyckeln till allt om du frågar mig! Kombinera styrkan från din psykiska med det fysiska, då närmar du dig din potential.

Ät inte för lite!

Detta är jätte viktigt då evolutionära/biologiska faktorer kommer i spel. Om du tror att du kan gå ner i vikt genom att äta färre måltider, så har du fel. Det bästa är att äta rätt. Detta kan även innebära fler antal måltider under dagen. Varför?, skulle man kunna fråga sig själv. Kroppen och hjärnan kan ha sin egen vilja ibland. Från ett evolutionärt perspektiv så kan hjärnan misstolka din plötsliga ändring av vanor genom att sända ut en ”överlevnads” signal till hela kroppen, så att kroppen lagrar massor med fett istället för bränna bort de.


Prova fasta periodiskt

Det finns inga universella hälsotips som man kan ge alla som gäller alltid. Därför så rekommenderar vi även att du kan prova periodisk fasta, en diet eller livsstil trend som växer så det knakar.

Periodisk fasta handlar i en nöt skal om att begränsa ”ät-perioden” under till en viss antal timmar och sen uppehålla ett tillstånd av tom mage i x antal timmar.

För vissa människor, i synnerhet de som vill gå ner i vikt eller de med matsmältningsproblem kan periodisk fasta vara ett utomordentligt sätt att naturligt gå tillväga.

Missta inte törst med hunger!

Ofta när magen känns tom så antar man att det är mat som behövs, men det kan lika gärna vara vatten, och vatten är mycket viktigt, då det får dig att känna dig mätt och det hjälper avsevärt med magsmältningen. Med andra ord, drick vatten!

Mjölk är inte mjölk

Drink lättmjölk istället för fettmjölk, detta kan verka meningslöst i början men det kan vara avsevärt i längden. Det är så i alla aktiviteter som är baserad på att utvecklas. Varje lilla fördel som du kan hitta, ska du anamma och använda. Det är så man bygger upp sin starka grund. Varje fördel, hur liten den lär vara, är något som är bra.

Run forest run!

Se till att få in fettförbränningen i ditt schema. Något jag personligen rekommenderar är att du börjar jogga eller promenera intensivt åtminstone 3 gånger i veckan. Delvist för att hjälpa till med ämnesomsättningen och fettförbränningen men också att det är något som saknas i många människors liv, speciellt i dagens instängda samhälle. Det är inte naturligt för människor att vara isolerade från naturen i så långa perioder som vi moderna människor kan vara. Ta en promenad genom skogen med en kompis eller ensam. Gör det för att du är en människa och att vara människa innebär att man ska röra på sig och vandra genom den här vackra världen som vi befinner oss i.

Drick inte för mycket alkohol!

Om du är seriös med att gå ner i vikt och tona magen så handlar det om att göra många saker rätt och att plocka upp sunda vanor. Överflödig alkohol förtäring är inte en god vana, de kan jag lova dig. Jag predikar inte total abstinens från alkoholen utan en viss balans. Odin och Tor skulle nog förbanna mig för hyckleri om jag sa att inte dricka något alls. Jag personligen gillar jag whisky, en två, gånger i månaden. (Borde jag ha sagt det?) 🙂

Lite för mycket?

Om du känner att du åt en allt för stor måltid så kan du åtgärda genom att ta en kort eller lång promenad så att kroppen undviker att lagra fett istället så blir det till energi.

Stretcha oftare

Försöka att stretcha minst 10 minuter om dagen. Stretching kan vara väldigt hälsosamt för dig då du bl.a. öppnar upp ”kanalerna” i kroppen, dvs lederna och musklerna, så att blodet cirkulerar smidigare. Att vara flexibel resulterar i mindre skador och får dig att må bättre genom att du känner dig lättare och rörligare.

Äta och sova? Nej!

Undvik att äta något innan läggdags, detta kan ha en signifikativ betydelse för viktminskning. Om du känner dig hungrig så kan du äta lite frukt och grönsaker eller dricka ett glas mjölk.

Slutsats

Det är värt att påpeka att vissa av dessa tips passar inte alla. Detta var något vi beskrev när vi nämnde periodisk fastande. Det bästa du kan göra för att leva ett hälsosamt och sunt liv är att lära känna din kropp. Och hur denna ”kännedom” av kroppen går till är nästintill oändlig. Får att nämna några så kan det vara genom yoga, andningsövningar till fasta och kost.

Hitta din ”sweet-spot” och må bäst!

Lycka till!

Pin It on Pinterest